Ring oss: 0380-129 20 info@horeindustri.com

KnowHub AB förvärvar Höre industri AB som ett led i bolagets tillväxtstrategi och stärker på så sätt sin företagsgrupp. KnowHub är ett privatägt investmentbolag med säte i Göteborg. KnowHub står för en samlad och bred kunskap inom en mångfald av branscher.

Höre industri grundades år 1954 av Karl Eriksson, farfar till tidigare ägaren Patric Eriksson.

I början av 60-talet tog Patrics far Erik och hans bror Göran över driften, innan Patric 1998 bestämde sig för att ta över det som ensam ägare. Höre är beläget i Nässjö, och är ett underleverantörsföretag inom grovplåtssegmentet med största fokus inom pappersmassa- och cellulosaindustrin. Transportskruvar är en produkt som funnits med sedan företagets barndom. Höre industri omsätter 13 miljoner och är 11 anställda.

Höre industri kommer att ingå i en nybildad verkstadsgrupp i Västsverige. Knowhub har sedan tidigare förvärvat Järpås Verkstad samt Axmek. Järpås Verkstad är specialiserade på legotillverkning samt ladugårdsinredning och hästboxar. Järpås omsätter 20 miljoner och är 20 anställda. Axmeks verksamhet består av smides- och reparationsarbeten samt legoarbeten och komponenttillverkning till massaindustrin, skogsindustrin och till företag som bygger tunga maskiner. Axmek omsätter knappt 20 miljoner och är 14 anställda.

I gruppen planeras att ingå 4 bolag som vardera omsätter ca 20 miljoner, alla belägna i Västsverige inom regionen Göteborg, Lidköping, Borås, Jönköping, Ljungby. Bolagen inom gruppen kommer att samarbeta med strategisk försäljning samt att utnyttja fördelar inom tex inköp, kvalitetsarbete och planering/styrning av produktionskapacitet för att kunna bli en ännu bättre partner till dom lokala kunderna.

”Min långa tid i familjeföretaget har varit spännande men nu är det dags att lämna över stafettpinnen till nya ägare som kan fortsätta resan med Höre industri”, säger Patrik Eriksson, Höre industri.

Sonen Robin Eriksson kommer att fortsätta som delägare och platschef för verksamheten tillsammans med de nya ägarna KnowHub.

”Vårt första mål är att ta tillvara personalens unika kompetens och vårda samt växa med bolagets produkter både inom och utanför Sverige. Vi kommer att i nära samarbete med Höre industris kunder fortsätta utveckla och förädla deras produkter”, säger Per Bergman, VD för verkstadsgruppen

KnowHub äger sedan tidigare:

Moogio; som är Nordens ledande kedja för måttanpassat solskydd; gardiner, markiser mm och som finns på ett 35-tal orter i Sverige och i Danmark.

Windcorp; Sveriges största detaljist inom blåsmusikinstrument med butiker i Stockholm, Göteborg och Malmö. Där försörjer man såväl amatör som proffs med högklassiga blåsinstrument likväl som service och tillbehör. Till gruppen hör också Javi Musik AB, som är Skandinaviens största grossist inom blåsinstrument.

Plast Petter; Specialtillverkning av produkter i mjukplast i egen fabrik samt legotillverkning inom medicinteknik, säkerhetsprodukter, försvaret, marina applikationer mm

Kontakt:

Verkstadsgruppen                                   Höre Industri                                           Höre Industri

Per Bergman                                            Patric Eriksson                                        Robin Eriksson                 

per@perbergman.info       patric.eriksson@horeindustri.com         robin.eriksson@horeindustri.com