Ring oss: 0380-129 20 info@horeindustri.com
Om företaget

Om företaget

Historia

Höre Industri AB grundades år 1954 av Karl Eriksson, farfar till nuvarande ägare Patric. Här startade tillverkningen av transportskruvar som fortfarande idag, mer än 60 år senare, är vår mest förekommande produkt.

År 1998 tog Patric över företaget efter sin far Erik och startade den tredje generationen. 

Vad gör vi?

Höre Industri AB är idag ett team på åtta anställda med Patric och Åsa inne på kontoret. Vi är ett underleverantörsföretag inom grovplåtssegmentet med största fokus inom pappersmassa- och cellulosaindustrin.

Underhållsarbeten inom processindustrin och entreprenadbranschen är också ett viktigt område för oss.  Oavsett om Du är intresserad av att få en transportskruv tillverkad av oss, att skära fram detaljer åt Er eller att Vi ska renovera en skopa på en lastmaskin, så löser Vi det.

Vi bearbetar de flesta legeringar och har precis investerat i en ny kantpress samt skärmaskin med plasma/gas för att tillgodose de behov som finns. Vi har en komplett maskinpark dimensionerad för framför allt stora men även mindre jobb.

Gå till maskinpark >

Kvalitet

Kvalitet är för oss på Höre Industri högsta prioritet.

Vi har genom åren undergått en hel del förändringar internt både när det gäller kvalitet såväl som utbildningar. Idag ställs det helt andra krav på tillverkade produkter än vad det gjorde 1954.

För att kunna matcha oss med konkurrenter har vi utbildad personal inom SolidWorks, ett 3D CAD program där vi idag har möjlighet att rita upp produkter åt kund. Enklare belastningsuträkningar och olika tillverkningsalternativ på en produkt är bara två saker vi kan erbjuda i detta programmet.

Svetsning är en stor del i vår verksamhet.

Kraven på svetsning är idag väldigt hög, vilket gör att man måste uppdatera sig hela tiden för att kunna hålla sig konkurrenskraftig. Med ett eget kvalitetssäkringssystem och en IWS-utbildad anställd kan vi idag ta oss an jobb med högre ställda krav.  Kvalitetssystemet vi själva tagit fram innebär att vi gör uppföljning på allting, från certifikat på plåt till batchnummer på svetstråd.  Tanken med detta kvalitetssystemet är att ha en kortare väg när vi väl certifierar oss mot ISO3834-2 eller 3 som idag är ett krav när man jobbar med bärande konstruktioner.

Läs mer om IWS > 
Läs mer om ISO3834 >